У Донецькій області протягом доби є загиблі й поранені через російські обстріли, зруйновано будинки і школу, було влучання в шахту

Загарбники обстріляли Авдіївку, зокрема касетними боєприпасами, постраждали люди
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Унаслідок обстрілів Донецької області минулої доби загинуло двоє людей, шістьох поранено, є руйнування. Про це повідомив у Telegram уранці 22 травня голова ОВА Павло Кириленко.

Загинули жителі Авдіївки та Часового Яру, поранено чотирьох людей в Авдіївці, по одній людині в Георгіївці та Нью-Йорку.

Кириленко додав, що російські окупанти минулої доби обстріляли Авдіївку дев'ять разів, зокрема касетними боєприпасами. Пошкоджено будинки й територію Авдіївського коксохімічного заводу.

У Часовому Яру пошкоджено шість будинків і дві промислові будівлі.

У Торецьку 21 травня пошкоджено вісім будинків, адмінбудівлю та школу, а сьогодні вранці росіяни двома ракетами поцілили на територію шахти і в "пункт незламності", проте обійшлося без жертв.

У Нью-Йорку пошкоджено три будинки. У Никифорівці зруйновано магазин, пошкоджено чотири приватні й три багатоквартирні будинки. Ще одну будівлю пошкоджено в Червоному.

Вугледар зазнав двох авіаударів і 13 обстрілів, проте обійшлося без жертв.

У Лиманській громаді пошкоджено один будинок у Торському і два – у Ямполі.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі.