У Донецькій області протягом доби загинуло двоє цивільних, окупанти розбомбили ще одну школу – ОВА

Під обстріл росіян потрапило вже 263 школи у регіоні
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Російські війська рано-вранці 22 серпня завдали удару по школі в Костянтинівці Донецької області. Про це повідомив у Telegram голова ОВА Павло Кириленко.

"Ще одна школа у Донецькій області стала ціллю для росіян – цього разу Костянтинівська школа №17. Удару по школі росіяни завдали близько 4.00 – будівля зазнала серйозних ушкоджень, але ніхто не постраждав", – написав Кириленко.

За його словами, загалом із початку повномасштабного вторгнення росіяни пошкодили вже 594 навчальні заклади в Донецькій області, зокрема 263 школи.

Окрім того, вночі росіяни завдали ракетного удару по Торецьку. Пошкоджено будинки, але жертв серед людей немає.

Протягом доби, за інформацією Кириленка, у Донецькій області загинуло двоє цивільних – у Георгіївці та Костянтинівці. Загалом із початку вторгнення в регіоні загинуло 757 і поранено 1943 мирних жителів, без урахування Маріуполя та Волновахи, де зараз неможливо встановити точну кількість жертв.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої тривають на сході та півдні країни.

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону – Лисичанськ – ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив Кириленко 16 серпня.