У Донецькій області ЗСУ зірвали спробу окупантів вдарити у фланг українським підрозділам – Генштаб

За даними Генштабу, розвідники вчасно виявили просування ворожих танків і передали координати артилеристам
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

У Донецькій області розвідники та артилеристи Збройних сил України зірвали спробу російських окупантів вдарити у фланг українським підрозділам. Про це 9 червня у Facebook повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

"Зокрема, розвідники вчасно виявили просування ворожих танків і передали координати артилеристам, які оперативно накрили ворожу бронегрупу. Бій був недовгим, але результативним – українські воїни знищили два танки та [бойову машину] МТ-ЛБ російських окупантів. Решта танкових екіпажів у паніці відступили і відмовилися від подальших дій", – ідеться у повідомленні.

Того самого дня артилерійські підрозділи знищили вогневі позиції, які загарбники облаштували в одній із будівель. За даними розвідки, ліквідували понад 10 російських окупантів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей, зараз бої тривають на Донбасі, у Харківській області та у південній частині країни.

На початку червня найактивніші бої тривають у районі Сєвєродонецька Луганської області – цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський вважає однією з найскладніших.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 9 червня, втрати серед особового складу російських окупантів у війні проти України сягнули приблизно 31,7 тис. військових.