У Харківській області ексгумували тіла чотирьох цивільних, одного з них закатували окупанти – Офіс генпрокурора

Тіла передали на судово-медичні експертизи
Фото: Офіс Генерального прокурора / Telegram
У Харківській області 14 листопада ексгумували тіла ще чотирьох цивільних. За попередніми даними, троє з них – жертви ворожого обстрілу, ще одного закатували російські солдати.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора (обережно, важкі фото).

У селищі Куп'янськ-Вузловий правоохоронці ексгумували тіло 45-річного чоловіка. За попередньою версією слідства, його закатували російські солдати під час окупації. На спині загиблого виявлено дві колото-різані рани.

Також у населеному пункті ексгумовано тіло 37-річного чоловіка, який загинув унаслідок обстрілу російських військових.

У місті Куп'янськ прокурори також установили жертв ворожих ракетних ударів, їхні тіла ексгумовано.

Наразі чотири тіла передано для проведення судово-медичних експертиз. Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої тривають на сході й півдні країни.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. У Харківській області Збройні сили України станом на 21 жовтня деокупували 551 населений пункт, повідомили в Офісі президента.

На звільнених територіях військові та правоохоронці виявили тіла загиблих за час окупації місцевих жителів у поодиноких і масових похованнях, а також влаштовані росіянами катівні.

За даними Мінреінтеграції станом на 26 жовтня, на нещодавно звільнених територіях України ексгумували приблизно 1 тис. тіл загиблих мирних громадян.