У Харківській області нацгвардійці затримали замаскованих бойовиків

Бойовики намагалися виїхати із зони бойових дій
Фото: МВС України / Telegram
У Харківській області бійці Національної гвардії України затримали двох замаскованих бойовиків так званої "Луганської народної республіки" ("ЛНР"). Про це 8 вересня повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ у Telegram.

"Спецпризначенці Національної гвардії взяли в полон двох бойовиків із документами "ЛНР", які намагалися виїхати з району ведення бойових дій біля одного з населених пунктів Харківської області. "ЛНРівські" вояки невдало замаскувалися, одягнувши інші речі на свою форму і пересівши в цивільний автомобіль. І в результаті поповнили обмінний фонд", – ідеться у повідомленні.

За інформацією оборонного відомства, бойовики намагалися виїхати із зони бойових дій.  


Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до Росії не визнають Україна і більшість країн світу.

24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Навесні ЗСУ вигнали окупантів із північних областей, зараз під російською окупацією, окрім захоплених 2014 року територій, залишається також ще частина Донецької, Луганської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 15 серпня повідомляли, що бойовики "ЛНР" відмовляються продовжувати бойові дії в Донецькій області та скаржаться на виснажливі темпи наступу за межами Луганської області.