У Херсонській області окупанти вимагають, щоб жителі Великої Олександрівки покинули селище – Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу, окупанти займаються мародерством
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупанти виганяють жителів із селища Велика Олександрівка Херсонської області. Про це 25 квітня поінформував у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На тимчасово захопленій території Херсонської області, в селищі міського типу Велика Олександрівка, окупанти оголосили місцевому населенню про необхідність у термін до 28 квітня залишити населений пункт. До жителів, які не виконають наказу, буде застосовано примусову евакуацію", – ідеться в повідомленні.

Українські військові мають у своєму розпорядженні дані про дії загарбників і в інших регіонах, частину з яких окупували росіяни.

"На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Енергодар, співробітниками Федеральної служби безпеки РФ продовжується проведення фільтраційних заходів. На тимчасово захоплених територіях Харківщини та Луганщини окупанти займаються мародерством, крадіжками та пограбуванням місцевого населення. Особливу увагу приділяють "вилученню" алкогольних напоїв та продуктів харчування", – пояснили у Генштабі ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого. У РФ війну офіційно називають "спецоперацією".

На початку квітня північні області України звільнили від російських окупантів. За даними Генштабу, зараз окупанти і далі частково блокують Харків, обстрілюють підрозділи українських військ та об'єкти критичної інфраструктури, активізували бойові дії на Донбасі, бої тривають на півдні України.