У Херсонській області окупанти втекли, залишивши підготовлені для оборони позиції – Генштаб ЗСУ

На південнобузькому напрямку окупанти обороняються, зазначили у ЗСУ
Фото: ЕРА
У Херсонській області українські військові змусили окупантів відступити. Про це поінформував 24 червня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"За результатами успішних наступальних дій наших підрозділів частина сил ворога залишила підготовлені оборонні позиції та втекла в район населеного пункту Ольгине Бериславського району Херсонської області", – ідеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що на південнобузькому напрямку російські окупанти зосереджені здебільшого на утриманні зайнятих раніше рубежів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого з тимчасово окупованого Криму. Херсон – єдиний обласний центр, який їм удалося захопити.

Росія, імовірно, налаштована на довгострокову окупацію Херсонської області, вважає британська розвідка.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні. 8 червня у британській розвідці заявили, що ЗСУ провели успішні контратаки в Херсонській області.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович говорив у червні, що ЗСУ перебувають приблизно за 15 км від Херсона.

Визволення Херсона президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні.