У Луганській області окупанти шукають чоловіків призовного віку за допомогою дронів – Гайдай

Гайдай: Найкмітливішими виявилися військкоми у Хрустальному
Фото: Луганська ОВА / Гайдай Сергій / Telegram

У Луганській області російські окупанти шукають чоловіків призовного віку за допомогою дронів. Про це 4 жовтня у Telegram заявив голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, російські загарбники вирішили, що чоловіків для примусової мобілізації "потрібно шукати ретельніше".

"Найбільш кмітливими виявилися військкоми у Хрустальному, де вулицями міста запустили дрони", – написав голова ОВА.

Гайдай також зазначив, що поки чоловіків в ОРЛО "атакують із повітря", ЗСУ вже майже наблизилися до північно-західного адміністративного кордону Луганської області.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що підписав указ про оголошення часткової мобілізації в Росії для поповнення військ, які вторглися в Україну. Офіційно у РФ заявляють про намір мобілізувати приблизно 300 тис. осіб, але російські ЗМІ називають цифри від 1 млн до 1,2 млн осіб.

Досі у Росії проводили приховану мобілізацію. За даними ЗМІ та правозахисників, на війну в Україні вербують ув'язнених у колоніях, обвинувачених, які перебувають у СІЗО, безпритульних. На російських рекрутингових сайтах масово з'явилися оголошення про набір контрактників до армії РФ.

Також окупанти влаштували примусову мобілізацію на тимчасово зайнятих ними територіях Донецької й Луганської областей, повідомляла українська розвідка.