На Мінських переговорах погодили нові ділянки розмінування на Донбасі

ТКГ домовилася про 20 ділянок розмінування на Донбасі
Фото: ЕРА

На черговому засіданні тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі (ТКГ), яке відбулося у форматі відеоконференції 2 вересня, сторони досягли прогресу в питаннях безпеки.

Тристороння контактна група повністю узгодила рамкове рішення про протимінну діяльність, яке стане основою для проведення робіт із гуманітарного розмінування в майбутньому. Про це 2 вересня повідомила пресслужба Офісу президента України.

Узгоджено координати 19 пріоритетних ділянок розмінування. 20-ту ділянку – поблизу населеного пункту Золоте – розмінують у межах проведення робіт із відкриття додаткового контрольного пункту в'їзду/виїзду в цьому районі, їх заплановано на листопад.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть у межах тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія).