На окремих напрямках окупанти готуються до наступу, ЗСУ упродовж доби уразили три райони зосередження сил противника – Генштаб

Підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони України уразили пункт управління противника
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

На окремих напрямках російські окупанти готуються до наступу й активно ведуть розвідку. Про це 2 лютого у Facebook поінформував Генеральний штаб Збройних сил України.

"Незважаючи на великі втрати, ворог продовжує спроби наступальних дій на лиманському, бахмутському, авдіївському і новопавлівському напрямках", – ідеться в повідомленні.

Протягом минулої доби українські військові відбили атаки противника в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Спірне, Білогорівка, Васюківка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут і Кліщіївка Донецької області.

Підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони України упродовж доби уразили пункт управління, три райони зосередження живої сили противника і склад паливно-мастильних матеріалів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької та Луганської областей.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої точаться на Донбасі.