На окупованих територіях "хтось" постійно смітить недопалками, зруйновано декілька арсеналів ворога – Гайдай

Вибухи на складах боєприпасів окупантів на руку ЗСУ, зазначив Гайдай
Фото: Головне управління ДСНС України в Луганській області / Facebook
На окупованих територіях Донбасу вибухають військові склади російських окупантів із боєкомплектами (БК), повідомив 27 червня у Telegram голова Донецької обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"На окупованих територіях "хтось" постійно смітить недопалками. Зруйновано декілька ворожих БК", – зіронізував він.

Під час увімкнення в ефір національного телемарафону, запис якого опублікував голова обладміністрації, він назвав головною проблемою українських військових перевагу окупантів "у рази" в артилерії і кількості снарядів до них.

"Я не казатиму, хто саме це робив, але те, що вибухають склади з боєкомплектом, – це дуже йде на руку саме Збройним силам України, бо що більше розривають логістичних ланцюжків, то десь більші паузи [між обстрілами], а час іде нам на руку однозначно, бо все-таки надія на те, що ще більше надійде допомоги західної, західного озброєння, і тоді ми зможемо зупинити ось цю величезну навалу", – пояснив Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Раніше сьогодні з'явилися повідомлення про вибух складу із боєприпасами окупантів у Зимогір'ї Луганської області.

Контекст:

Про вторгнення російських військ до України президент Росії Володимир Путін оголосив 24 лютого. У РФ війну називають "спецоперацією".

На початку квітня ЗСУ витіснили окупантів із північних областей країни, бої тривають у Харківській області, на Донбасі та на півдні.

У червні ЗСУ завдали низки результативних ударів по складах боєприпасів окупантів. Зокрема, знищили склад в окупованій Каховці, склад із боєприпасами до реактивних систем залпового вогню (локації не вказали) і щонайменше сім складів боєприпасів на території ОРДЛО.