На півдні України морпіхи тренуються бити окупантів на турецьких бронеавтомобілях Kirpi

За допомогою турецьких бронеавтомобілів ЗСУ ведуть наступальні дії проти окупантів
Скріншот: Оперативне угруповання військ "Каховка" / Facebook
На півдні України відбулися тактичні заняття з курсу стрільб на турецькому бронеавтомобілі Kirpi одного з підрозділів 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. Про це повідомляє "АрміяInform".

За словами одного з українських морпіхів, підрозділ проходить заняття з курсу стрільб. Зокрема, відпрацьовують роботу кулеметника та водія у парі, стрільбу з кулемета Browning із місця та під час руху по мішенях, які встановлено на відстані 600–800 метрів.

Він зазначив, що заняття дають змогу відновити вміння й навички українських військових, щоб уміло стріляти і демонструвати найкращий результат під час реальних бойових дій. За його словами, турецький бронетранспортер Kirpi добре справляється із завданнями, а його міцна броня допомагає зберегти екіпаж.

"За допомогою цих машин вели наступальні дії, вони зарекомендували себе на відмінно, витримали обстріл із танка та засобів ПТРК, зберегли життя і здоров'я особового складу, а це найголовніше", – сказав морпіх.

У пресслужбі Військово-морських сил ЗСУ зазначили, що нова зброя і техніка створюють для українських військовослужбовців додаткові можливості для успішного виконання бойових завдань.

Контекст:

9 серпня пресслужба оперативного угруповання військ "Каховка" повідомила, що ЗСУ отримали 50 турецьких бронетранспортерів Kirpi, очікували ще 150. Машину оснащено броньованою кабіною, куленепробивними вікнами, протимінно-вибухостійкими сидіннями, вона вміщує 13 осіб (екіпаж, який складається з командира, стрільця, водія та до 10 піхотинців).

Також Kirpi оснащено амортизаторами сидінь, системою GPS, камерою заднього виду та автоматичною системою пожежогасіння. БТР може бути озброєно 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом. Бронемашини почали надходити на озброєння лише 2014 року.