На тлі контрнаступу ЗСУ колаборанти оголосили у Новій Каховці евакуацію з робочих місць

Нову Каховку тимчасово окупували російські загарбники
Фото: novakahovka.city

У понеділок, 29 серпня, колаборанти у Новій Каховці Херсонської області оголосили про термінову евакуацію з робочих місць. Про це повідомило агентство "РИА Новости", посилаючись на голову окупаційної адміністрації Каховського району Володимира Леонтьєва.

За його словами, оголошено евакуацію з робочих місць, люди йдуть в укриття. Проте конкретної причини такого рішення Леонтьєв не уточнив.

Повідомлення про евакуацію з'явилося невдовзі після того, як оперативне угруповання військ ЗСУ "Каховка" повідомило, що в Херсонській області "109-й полк ДНР" покинув свої позиції, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Керівниця об'єднаного пресцентру сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк додала, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України.

Контекст:

Частину Херсонської області було окуповано першого місяця повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" 28 травня повідомило, що українські військовослужбовці перейшли у контрнаступ на півдні. 4 липня ЗСУ заявили, що українські сили "повільно, але впевнено" просуваються на цьому напрямку.

У червні та липні Збройні сили України знищили низку російських складів боєприпасів у Херсонській області. У серпні ЗСУ вивели з ладу кілька мостів у Херсонській області, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам вдасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.