На війні в Україні загинуло чи дістало поранення понад 300 тис. російських окупантів – Подоляк

За даними Генштабу ЗСУ, українські військові знищили вже приблизно 110 250 окупантів
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

На війні в Україні загинуло чи зазнало поранень понад 300 тис. російських окупантів. Про це в опублікованому 6 січня інтерв'ю "24 каналу" заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Цифри під час війни, причому такої великої інтенсивності війни, – це дуже складна математика, і ми з вами точно не зможемо сказати – 110 тис. чи 120 тис. [росіян загинуло в Україні]… Мені здається, що цифра [вбитих і поранених окупантів] трошки більша за 300 тис. Але Росія сьогодні перебуває в такому аморальному стані, що їй немає різниці, вони втратять 100, 200 чи 500 тис.", – зазначив Подоляк.

На його думку, кількість загиблих росіян у війні проти України не стане причиною бунтів у РФ.

"Росія і живе постійно як мертва та безперспективна країна, там не можна зробити собі кар'єру, там не можна напрацювати якусь відомість про себе, там не можна реалізуватися, там можна тільки пити. Вони ж не генерують нічого, тому їм можна відправити на війну мільйон, втратити стільки людей, і це не суттєво для Росії", – наголосив Подоляк.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

За даними Генштабу ЗСУ, загальні втрати РФ у живій силі за час повномасштабного вторгнення сягнули приблизно 110 250 військовослужбовців.