На захопленій території Запорізької області окупанти вилучили документи в мешканців, обіцяючи повернути їх на заходах із нагоди Дня Перемоги – Генштаб ЗСУ

У Запорізькій області окупанти вилучили без поважних причин особисті документи в місцевого населення, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: depositphotos.com
На тимчасово захоплених територіях Запорізької області російські окупанти намагаються залучити місцеве населення до участі в заходах із нагоди Дня Перемоги 9 травня.

Про це поінформував Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні 9 травня у Facebook.

"На тимчасово захопленій території Запорізької області відмічено випадки вилучення без поважних причин особистих документів у місцевого населення, повернення яких відбудеться за умови участі останніх в урочистих заходах із нагоди Дня Перемоги", – ідеться в повідомленні.

Наголошено, що ворог також здійснював активну підготовку до проведення урочистих парадів на території тимчасово окупованої АР Крим.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Запорізької області захопили окупанти. За даними Генерального штабу ЗСУ, 27 квітня росіяни намагалися покращити тактичне становище своїх військ у напрямку Запоріжжя, але успіху не здобули і з втратами відступили.

6 травня Запорізька ОВА повідомила, що в області окупанти активно почали використовувати авіацію та артилерію.

7 травня в Генштабі зазначили, що військові РФ намагалися за підтримки авіації наступати в Запорізькій області, але зазнали втрат і відійшли.

ЗСУ виконують успішні контрнаступальні дії проти російських окупантів на запорізькому напрямку, повідомили в Запорізькій ОВА 8 травня.