У Житомирській області судитимуть священника, який розповідав парафіянам про "нацистів та бандерівців" в Україні й підтримував РФ

Священника судитимуть
Фото: depositphotos.com
У Житомирській області судитимуть священника, якого обвинувачують у підтримці російських окупантів. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури у Facebook 18 квітня.

"64-річний настоятель церкви Московського патріархату, що в Новоград-Волинському районі, у березні під час спілкування на вулиці з місцевими жителями давав їм "цінні" настанови, як насправді треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії", – ідеться в повідомленні.

Священник, за даними слідства, намагався переконати громаду в тому, що влада РФ надіслала війська "визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу".

"Батюшка"-колаборант стверджував, що вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки і все довкола не російські війська, а українські Збройні сили. Аби довести до настоятеля свою позицію та переконання, парафіяни перенесли суперечку з вулиці до правоохоронних органів, де дії священнослужителя кваліфікували як колабораційну діяльність", – поінформували у прокуратурі.

Чоловіка обвинувачують у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України та публічних закликах до підтримки рішень і дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)