Над окупованим Бердянськом – аномальна кількість вертольотів. Імовірно, вивозять поранених – міськрада

За даними міськради, над Бердянськом зараз літає "купа рашистських гвинтокрилів"
Скріншот: DRONE UP / YouTube
У небі над окупованим Бердянськом Запорізької області місцеві жителі помітили багато російських гелікоптерів. Про це міська рада увечері 29 грудня повідомила у Telegram.

За даними міськради, так окупанти можуть транспортувати поранених. Їх везуть із донецького і запорізького напрямків фронту й розміщують для лікування у курортній зоні.

"Над Бердянськом зараз літає купа рашистських гвинтокрилів. Місцеві давно не чули такого гуркоту. Санаторії і бази на Бердянській косі перетворилися на суцільний військовий шпиталь для поранених рашистів", – ідеться у повідомленні.

Про те, що російські окупанти облаштували військовий шпиталь на базі відпочинку у Бердянську, 23 грудня повідомляв Генеральний штаб Збройних сил України. Окрім того, через великі втрати в особовому складі РФ кілька туристичних баз у вказаному населеному пункті використовують для розміщення військовослужбовців окупаційних військ.

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Запорізької областіОбласний центр росіяни захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його та інші міста регіону.

1 грудня Генштаб ЗСУ повідомляв, що у Запорізькій області окупанти відводять частину підрозділів далі від лінії зіткнення, а також вивозять награбоване майно.