Наєв обговорив із канадським колегою ситуацію на фронті та тренування українських військових

Наєв розповів Очтолоні, як діє його командування в загальній системі управління ЗСУ
Фото: НОВИНИ КОС ЗСУ / Telegram
Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв зустрівся з командувачем Об'єднаних сил ЗС Канади Бобом Очтолоні. Про це повідомила в Telegram 20 квітня пресслужба командування ОС ЗСУ.

Наєв розповів колезі про оперативну ситуацію на фронті, а також ознайомив його з основними завданнями й функціями командування ОС у загальній системі управління Збройними силами України під час повномасштабної агресії РФ.

У процесі розмови сторони обговорили питання подальшої співпраці, зокрема відновлення співпраці з представниками тренувальних місій ЗС Канади і продовження консультативно-дорадчої допомоги від Канади ЗСУ, включно з командуванням Об'єднаних сил.

"Сподіваюся, що ми й надалі продовжуватимемо обмін досвідом, нарощуючи й упроваджуючи нові елементи підготовки особового складу нашого командування за участю канадських інструкторів. Упевнений, що це допоможе нашим військовослужбовцям перемогти противника на полі бою", – заявив Наєв.

Контекст:

Канада послідовно підтримує Україну, 2022 року вона виділила понад 5 млрд канадських доларів ($3,76 млрд) на військову, фінансову, гуманітарну допомогу, ідеться на сайті уряду країни. Зокрема, у неї входять ЗРК NASAMS із відповідними боєприпасами, 39 бойових броньованих машин підтримки, протитанкова зброя, гаубиці M777 і боєприпаси до них.

Крім того, Канада входить у коаліцію з надання Україні західних танків. Країна доправила в Європу чотири Leopard і анонсувала постачання ще чотирьох.

24 лютого 2023 року уряд Канади заявив про виділення Україні додаткової допомоги у сфері безпеки на 32 млн канадських доларів ($23 млн).