"Найнапруженіша ніч". Окупанти вдарили з "Ураганів" по Дніпропетровській області

За даними Резніченка, окупанти обстріляли житлові квартали Зеленодольська
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Facebook

Російські окупанти завдали удару по Дніпропетровській області з реактивних систем залпового вогню "Ураган". Про це 13 червня повідомив у Telegam голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"Найнапруженіша ніч. Ворог ударив з "Ураганів" по житлових кварталах Зеленодольської громади. У Зеленодольську поцілили по центру міста. Попередньо, одна людина загинула, п'ятеро поранені", – написав Резніченко.

Унаслідок обстрілу частково без електроенергії залишилося село Велика Костромка, ніхто не постраждав.

Як уточнив голова ОВА, і в Зеленодольську, і у Великій Костромці пошкоджено та зруйновано будинки. Території населених пунктів, які обстрілювали російські загарбники, "засіяні" касетними боєприпасами.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти неодноразово обстрілювали Дніпропетровську область від початку повномасштабного вторгнення в Україну – 24 лютого.

У ніч на 26 травня ворог ударив з артилерії по Апостолівській громаді, а в ніч на 28 травня – по Зеленодольській громаді, повідомив Резніченко. У ніч на 30 травня окупанти з артилерії обстріляли територію двох цих громад, а 31 травня – ще раз Зеленодольську громаду. 5-го і 7 червня Зеленодольська громада знову зазнала обстрілів.

З "Ураганів" Зеленодольську громаду обстрілювали й напередодні, 12 червня.