Нардеп Вінник заявив, що закон про реінтеграцію не передбачає торгівлі з ОРДЛО

Вінник: Є переміщення товарів особистого вжитку фізичними особами
Фото: iportal.rada.gov.ua

Закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" передбачає можливість некомерційного переміщення товарів, наголосив депутат Ради від БПП Іван Вінник.

Закон про реінтеграцію Донбасу не передбачає відновлення торгівлі з окупованими районами Донбасу, заявив у кулуарах парламенту секретар комітету Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Іван Вінник. Як передає кореспондент видання "ГОРДОН", він стверджує, що згадка про торгівлю відсутня у фінальному тексті документа.

"Такого іменника немає. Дієслова теж немає. Є переміщення товарів фактично особистого вжитку фізичними особами, яке регулює Кабінетом Міністрів", – сказав він.

Вінник нагадав, що комерційні відносини з не підконтрольними Києву територіями окремих районів Донецької та Луганської областей заборонено рішенням Ради національної безпеки і оборони та може бути відновлено тільки після повернення контролю над цими територіями.

Законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" ухвалено 18 січня 280 голосами.