"Наш вибір – Україна": на окупованих територіях масово з'явилися проукраїнські графіті. Фото

Партизанські написи помітили в Луганську й Запорізькій області
Фото: obozrevatel.com

На тимчасово окупованих Росією територіях України зафіксували велику кількість графіті й листівок, які закликають жителів не брати участі в "єдиному дні голосування". Фото проукраїнської агітації 6 вересня опублікував "Обозреватель".

Жителів захоплених населених пунктів закликають не брати участі в організованій окупантами кампанії. "Ігноруй вибори!", "Наш вибір – Україна", "Голосуй за Україну", "Ні – виборам", – свідчать залишені партизанами написи.

Написи з'явилися напередодні організованого окупантами голосування
Фото: obozrevatel.com

Проукраїнську агітацію помітили на стінах будинків і парканах по всьому Луганську, повідомляє видання. Також листівки відповідного змісту з'явилися в тимчасово захопленій росіянами Василівці Запорізької області.

Плакати спротиву виявили й на дверях квартир
Фото: obozrevatel.com

Контекст:

10 вересня 2023 року в Росії відбудуться місцеві вибори. Окупанти планують провести їх у тимчасово захоплених українських регіонах. Українська влада закликала українців, які живуть там, не брати участі в "голосуванні", а СБУ вже встановила 3,5 тис. колаборантів та їхніх російських кураторів, які беруть участь в організації "виборів", а також кандидатів, котрі висувають свої кандидатури.

Верховна Рада закликала інші держави й міжнародні організації не визнавати псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України.

У створені російськими загарбниками "військові комісаріати" надійшла вказівка прискорити так званий військовий облік "призовників" і "військовозобов'язаних" серед жителів окупованих регіонів. Про це 3 вересня повідомив Центр національного спротиву, створений Силами спецоперацій ЗСУ. "Імовірно, окупанти мають намір збільшити і прискорити темпи мобілізації. Зокрема, під час організованих Кремлем псевдовиборів на ТОТ планується уточнити списки осіб, що можуть потрапити під мобілізацію", – вважають у ЦНС.