"Наскільки вистачає важкої зброї". Зеленський заявив, що ЗСУ роблять усе, щоб зупинити наступ окупантів на Донбасі

ЗСУ й надалі зупиняють окупантів, наскільки вистачає сучасної артилерії, зазначив Зеленський

Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Росія під час бойових дій на сході України хоче знищити кожне місто Донбасу. Про це 10 червня у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook Офісу президента, заявив глава Української держави Володимир Зеленський.

"107-й день нашої оборони. Продовжуються дуже жорстокі бої на Донбасі. Щодня повторюю ці назви: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ, багато інших. Повторюю на нарадах із військовими, дипломатами, у розмовах із представниками держав-партнерів. Росія хоче розбити кожне місто Донбасу, кожне – це не перебільшення. Як Волноваху, як Маріуполь, – сказав президент. – Усі ці руїни у колись щасливих містах, чорні сліди від пожеж, воронки від вибухів – це все, що може дати Росія сусідам, Європі, світу".

На думку Зеленського, це, можливо, "найбільш швидкий приклад повної деградації будь-якої держави – шлях, який пройшла російська держава за 107 днів".

"Українські військові роблять усе, щоб зупинити наступальні дії окупантів. Наскільки це можливо. Наскільки вистачає важкої зброї, сучасної артилерії – усього того, що ми запитували і продовжуємо запитувати у наших партнерів", – резюмував глава держави.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Про вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін оголосив 24 лютого. Російські війська зайшли на територію України з півночі, півдня і сходу.

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей, зараз бої тривають на Донбасі (найінтенсивніше), у Харківській області та у південній частині країни.

На початку червня найактивніші бої відбуваються в районі Сєвєродонецька Луганської області – цю ділянку фронту Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме у Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

10 червня на Донбасі українські військові відбили 14 атак окупантів, бої тривають, повідомив штаб Об'єднаних сил.