Нацполіція України відкрила понад 10 тис. проваджень за фактами злочинів, скоєних окупантами

Правоохоронці затримали понад 750 імовірних диверсантів
Фото: mvs.gov.ua
Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну слідчі Нацполіції відкрили понад 10 тис. кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами. Про це 5 травня у Telegram повідомив голова НПУ Ігор Клименко.

Правоохоронці затримали понад 750 імовірних диверсантів і відкрили більше ніж 480 проваджень за колабораційну діяльність. Понад 70 громадян повідомили про підозру за співпрацю з окупантами.

"За час повномасштабного вторгнення РФ Нацполіція отримала та опрацювала майже 1 млн 900 тис. повідомлень громадян. Кількість заяв про кримінальні правопорушення зменшилася у півтора раза у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Станом на сьогодні за зверненнями громадян зареєстровано понад 36 тис. злочинів", – наголосив голова НПУ.

За словами Клименка, правоохоронці зафіксували понад 6500 майнових злочинів, із них понад 5900 – крадіжка. Приблизно 1700 осіб, причетних до крадіжки, розбоїв і грабежів, мають статус підозрюваних.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія здійснила повномасштабне вторгнення до України 24 лютого. Офіційно війну в РФ називають "спецоперацією" і переслідують усіх, хто вживає слово "війна" і говорить про мир.