"Не бійтеся правди." Подоляк заявив, що вважає неминучим розпад Росії

РФ мають покарати за зневажання міжнародного права, вважає Подоляк
Фото: Офіс Президента / Telegram
Росія не тільки програє війну, а й не залишиться після неї в нинішньому вигляді. Про це 15 листопада у Twitter написав радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, росіяни не мають уникати реальності: з нинішніми елітами Росія приречена на поразку, покарання і зміну політичного устрою.

"Не треба боятися правди. Росія не може продовжувати існувати далі в нинішньому вигляді та з нинішніми правлячими елітами. РФ має програти, бути покарана за зневажання міжнародного права і пройти політтрансформацію", – ідеться в повідомленні.

Що раніше всі у РФ це зрозуміють, то менше буде жертв, зазначив Подоляк.

Контекст:

24 лютого Путін оголосив про вторгнення в Україну під приводом "демілітаризації" й "денацифікації" України. Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

В інтерв'ю "Українській правді" наприкінці травня глава української розвідки Кирило Буданов заявляв, що розв'язана Росією війна в Україні закінчиться до початку літа 2023 року. "Для початку" Україна вийде на кордони 1991 року, зазначив глава розвідки.

8 листопада Буданов сказав, що настає вирішальний період війни проти Росії.

Після вторгнення в Україну західні країни ввели кілька пакетів санкцій проти Росії. Вони, зокрема, стосуються великих російських банків, низки наближених до Путіна чиновників, бізнесменів та їхніх дітей.

Путін не вірить у поразку Росії у війні й має намір і далі атакувати Україну, що спричиняє паніку в частини російської еліти.