"Не чув маму на відстані трьох метрів". Семирічний Тимофій із Харкова отримав слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

Мама Тимофія: Я дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова за те, що відгукнулися і допомогли
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова
Фонд Ріната Ахметова передав семирічному Тимофієві з Харкова сучасні слухові апарати, які підлаштовуються під індивідуальні потреби, після того, як йому встановили діагноз "двостороння сенсорна приглухуватість другого ступеня". Про це повідомляють 7 червня на сторінці Фонду у Facebook.

"Родина Тимофія пережила жахи війни в рідному Харкові, рятуючись у підвалі або в коридорі. Хлопчик добре знає "правило двох стін". Сильні вибухи дитина чула – і одразу бігла ховатися. Але проблеми зі слухом ставали дедалі більш очевидними – Тимофій не чув маму навіть на відстані трьох метрів", – ідеться в публікації.

Помітивши проблеми, сім'я звернулася в Центр слуху, де дитині встановили діагноз і повідомили, що їй потрібні дорогі слухові апарати.

"Ми підібрали декілька варіантів. Спостерігали, як він чує, у яких апаратах йому зручніше. Дитина займається з логопедом. Апарати йому допоможуть покращити сприйняття звуку і, відповідно, чітко розмовляти", – пояснює лікар Центру слуху.

"Я дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова за те, що вони в таку скрутну хвилину, як зараз, відгукнулися на мою заявку і допомогли моїй дитині", – зазначила мати Тимофія.

Як одержати допомогу в слухопротезуванні

Звернутися по допомогу в межах проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую" можуть сім'ї, у яких є діти з вадами слуху:

  • віком до семи років;
  • живуть або проживали в територіальних громадах, які опинилися в зонах бойових дій, окупації чи оточенні.

Якщо серед ваших рідних чи знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться:

  • на безплатну гарячу лінію 0(800) 509 001;
  • напишіть у месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU.


Уже 215 дітей отримали високочутливі слухові протези завдяки Фонду. За 17 років роботи програми "Рінат Ахметов  – Дітям" підтримку дістало понад 5 млн дітей.