"Не виправдало очікувань Кремля". Резніков прогнозує швидку зміну російського командування

Резніков вважає, що нинішнє військове керівництво окупантів не влаштовує Кремль
Фото: mil.gov.ua

Командування російської армії не виправдало очікувань Кремля на війні проти України. У зв'язку із цим є ймовірність його заміни. Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив 6 грудня в ефірі національного телемарафону, який транслює "1+1".

"Я думаю, вони шукатимуть свою чергову тактику. Я думаю, у них буде чергова заміна їхнього командування, яке знову не виправдало очікувань Кремля", – заявив глава Міноборони України.

Міністр оборони запевнив, що Україна та ЗСУ "переживуть і переможуть" армію загарбників і агресія для росіян завершиться поразкою.

"Вони шукатимуть нових рішень. Ми маємо бути готові, точно переможемо. Головне – наша стійкість і вміння витримати удар. Це робить уже й західний світ, ми спокійно пережили всі ці ракетні атаки. Світ звик і закручує гайки Росії, війна закінчиться її повною поразкою", – підсумував Резніков.

Наразі угруповання російських військ в Україні очолює генерал Сергій Суровікін.

Контекст:

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу призначив Суровікіна командувачем військ в Україні на початку жовтня після того, як ЗСУ успішно деокупували майже всю територію Харківської області. До цього той три місяці командував південним угрупованням армії РФ в Україні.

Суровікін брав участь у Другій чеченській війні та воєнній операції в Сирії. З 2017 року він очолював повітряно-космічні сили РФ. Суровікін відомий "тупістю й жорстокістю одночасно" і готовий беззаперечно виконати будь-який наказ, зазначив телеведучий Савік Шустер.

Після призначення Суровікіна російські окупанти посилили обстріли України – насамперед енергетичної інфраструктури та цивільних об'єктів. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що такий стиль ведення бойових дій характерний для Суровікіна.

9 листопада Шойгу віддав Суровікіну наказ почати відведення військових із Херсона та правобережжя Херсонської області. 14 листопада в Херсоні офіційно підняли прапор України у присутності президента України Володимира Зеленського. Українські сили оборони під час контрнаступу на півдні вийшли на рубіж на правому березі річки Дніпро, деокупували до 5580 км&³2; території та 198 населених пунктів, повідомив 17 листопада заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.