"Недовго залишилося мучитися". Кім розповів про строки відновлення подавання питної води до Миколаєва

Окупанти під час обстрілів перебили водогін у Миколаєві
Фото: Сєнкевич Online / Telegram

У найближчій перспективі в Миколаєві відновлять подавання питної води. Про це 12 листопада у Telegram заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Не сильно розікрали станцію підкачування води, яка була точкою забору чистої води для Миколаєва. Дві з п'яти точок, які, можливо, були підірвані, ми оглянули – вони підірвані у Мирному та Киселівці. Багато мін, багато роботи. Розуміючи важливість питання розмінування, допомагає ДСНС із Миколаєва і додатково надають нам два екіпажі із Черкас. Завтра почнемо першу точку розміновувати", – пояснив Кім.

Він зазначив, що точки забору води розміновуватимуть по черзі. Орієнтовно на першу знадобиться п'ять днів, роботи на другій можуть тривати до 10 днів.

"Дива – завтра-післязавтра води – не буде. Тобто щонайменше 15 днів наразі, і ще ми не бачили наступні три точки... Але в найближчій перспективі вода буде. Ми розуміємо, що це реально все відновити. Засоби й сили для цього є. Тож нам, миколаївцям, недовго залишилося мучитися, воду повертатимемо", – наголосив голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область від першого дня повномасштабного нападу, із 24 лютого.

Приблизно із середини квітня в Миколаєві не було централізованого водопостачання, у травні подавання води відновили, але пити її не можна.

Окупанти під час обстрілів перебили водогін у Миколаєві, розповів Кім в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"Ми закачуємо воду гіршої якості – і в нас інфраструктура вся лягає згодом через те, що солона дуже вода… Тобто псується все", – наголосив він.

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема на півдні. До першої половини листопада Збройні сили України звільнили від російських окупантів майже всю Миколаївську область, виняток – Кінбурнська коса.