"Обіцяли – зробили". Шольц і бундесвер підтвердили, що танки Leopard 2 прибули в Україну

Шольц підтвердив, що німецькі танки Leopard уже передали в Україну
Фото: EPA

Німеччина передала Україні обіцяні танки Leopard 2. Як повідомляє n-tv, про це 27 березня заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

"Ми зробили те, що було оголошено", – сказав канцлер на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, коментуючи повідомлення ЗМІ щодо доправлення в Україну 18 танків Leopard 2.

Як і у випадку з іншими системами озброєння, урядові установи ФРН не розкривали інформації про транспортування танків з міркувань секретності й безпеки.

Також інформацію про відправлення танків підтвердила у Twitter пресслужба бундесверу.

"Обіцяли – зробили: 18 бойових танків Leopard 2A6, а також боєприпаси й запасні частини до них прибули сьогодні в Україну", – ідеться в повідомленні.

Раніше вдень 27 березня німецьке видання Spiegel повідомило про постачання Leopard 2 в Україну з посиланням на свої джерела. Також, за даними видання, в Україні вже приблизно 40 німецьких бойових машин піхоти Marder.

Контекст:

Західні партнери погодилися надати Україні сучасні танки для захисту від російської агресії. За інформацією глави Пентагону Ллойда Остіна, дев'ять країн передадуть Україні понад 150 танків Leopard різних модифікацій. Частина з них уже прибула в Україну.

Окрім Leopard, Україна отримає танки Challenger 2 від Великобританії та 31 танк Abrams від США. Міністр оборони України Олексій Резніков 27 березня показав перший Challenger 2, який прибув в Україну.