ОБСЄ фіксує появу на Донбасі нових траншей і укріплень

СММ ОБСЄ провела спостережні польоти над окупованими територіями Донбасу
Фото: ЕРА

ЗСУ і російські окупанти під час режиму припинення вогню на Донбасі зміцнюють свої позиції, повідомляє ОБСЄ.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує появу на Донбасі нових траншей і укріплень. Про це йдеться у звіті ОБСЄ від 14 вересня.

Зокрема, безпілотники ОБСЄ зафіксували нову траншею в Луганській області, а також нові траншеї та зміцнення наявних позицій у Донецькій області. За оцінкою СММ, ці укріплення належать бойовикам.

Водночас у Донецькій області було виявлено нову траншею і продовження траншей, які, за оцінкою місії ОБСЄ, належать Збройним силам України.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Президент України Володимир Зеленський зазначав, що Об'єднані сили на Донбасі будуть відповідати на ворожі обстріли і після того, як перемир'я набуде чинності.

26 серпня у штабі ООС повідомили, що за перший місяць режиму повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі в лавах українських військових немає бойових втрат і поранень.

6 вересня, на 42-й день перемир'я, бойовики на Донбасі прицільно обстріляли українські позиції в Донецькій області, було поранено військовослужбовця. Того самого дня в Луганській області внаслідок обстрілу бойовиками загинув ще один український військовослужбовець.