На Донбасі протягом минулої доби зафіксували дві провокації бойовиків – штаб ООС

З півночі на Донбасі дотримуються режиму припинення вогню
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

13 вересня бойовики на Донбасі неприцільно стріляли з підствольного гранатомета в районі Пісків та Авдіївки, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі двічі порушили режим припинення вогню. Провокації було зафіксовано в Донецькій області, інформує пресцентр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"Неприцільні постріли з підствольних гранатометів у бік наших позицій відмічено поблизу населених пунктів Піски та Авдіївка. У відповідь на вогневі провокації українські захисники зброю у відповідь не застосовували", – ідеться в повідомленні.

У штабі розповіли, що українські військові і далі гасять лісові й степові пожежі на лінії розмежування. Напередодні разом із рятувальниками Державної служби з надзвичайних ситуацій вони ліквідували одну пожежу в районі населеного пункту Миколаївка, ще дві – неподалік від Мар'їнки.

З півночі на Донбасі дотримуються режиму припинення вогню.

22 липня 2020 року тристороння контактна група узгодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з півночі 27 липня. Президент України Володимир Зеленський зауважував, що Об'єднані сили на Донбасі відповідатимуть на ворожі обстріли й після набуття перемир'ям чинності.

26 серпня у штабі ООС повідомили, що за перший місяць режиму повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі в лавах українських військових немає бойових утрат і поранень.

6 вересня, на 42-й день перемир'я, бойовики на Донбасі прицільно обстріляли українські позиції в Донецькій області, було поранено військовослужбовця. Того ж дня в Луганській області внаслідок обстрілу бойовиками загинув ще один український військовослужбовець.