Обстріли Донецької області. Окупанти пошкодили десятки будинків, убили двох і поранили вісьмох мирних жителів – ОВА

Сьогодні вранці ворог завдав авіаракетного удару по Авдіївці
Фото: Андрій Єрмак / Telegram

Російські окупанти протягом минулої доби обстріляли низку населених пунктів Донецької області. Про це в Telegram 17 березня повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

На донецькому напрямку в Курахівській громаді обстрілом пошкоджено будівлю колонії. Під вогонь противника потрапили Мар'їнка, Красногорівка, Кам'янка, Сєверне й Водяне. Сьогодні вранці ворог завдав авіаракетного удару по Авдіївці, там обійшлося без жертв.

"На горлівському напрямку було дві хвилі обстрілів Костянтинівки з "Ураганів" касетними боєприпасами – поранено шістьох осіб, пошкоджено щонайменше 19 будинків, школу та підприємство. Одна людина загинула й одна поранена в Торецьку, відомо про одного пораненого і п'ять пошкоджених багатоповерхівок у Бахмуті. У Соледарській громаді пошкоджено п'ять будинків у Федорівці та п'ять будинків у Васюківці, гучно було в Часовоярській громаді", – написав Кириленко.

На лисичанському напрямку під обстрілами були околиці Сіверської громади, Торське й Зарічне Лиманської громади.

Загалом упродовж доби російські окупанти вбили двох мирних жителів Донецької області, ще восьмеро людей дістали поранення.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають на сході України.