Упродовж доби в Донецькій області один загиблий цивільний і 16 поранених, зруйновано десятки будинків – ОВА

Росіяни вдарили ракетами по Краматорську, продовжили обстріли з артилерії по інших містах і селах
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Унаслідок ракетного удару російських окупантів по Краматорську Донецької області 14 березня один мирний житель загинув, дев'ятьох поранено. Про це повідомив уранці 15 березня голова ОВА Павло Кириленко у зведенні про ситуацію в регіоні.

Також, за його даними, поранено людину і пошкоджено три будинки у Пречистівці, під обстрілами залишаються Вугледар і Новоукраїнка.

Уночі в Кураховому пошкоджено вісім багатоповерхівок, вісім приватних будинків і трансформаторну підстанцію. У Дачному пошкоджено будинки сільгосппідприємства. Зафіксовано артобстріли Мар'їнки, Красногорівки, Побєди й Зоряного. У Галицинівці пошкоджено школу.

Під вогнем були околиці Часовоярської й Торецької громад. У Костянтинівці поранено двох людей, пошкоджено вісім будинків; ще один будинок пошкоджено в Олександро-Шультиному. У Соледарській громаді інтенсивні обстріли тривали в Оріхово-Василівці, Міньківці й Васюківці.

Поранено одну людину і пошкоджено один будинок у селі Колодязі. Протягом дня були численні обстріли Серебрянки – без жертв.

Упродовж доби від російських обстрілів в області, за даними Кириленка, загинув один мирний житель, поранено ще 16.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої точаться на сході України.