Обстріли Донецької області. Окупанти пошкодили житлові будинки, один мирний житель дістав поранення

Протягом ночі противник і далі відкривав вогонь на різних ділянках лінії фронту в Донецькій області
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти минулої ночі обстріляли низку населених пунктів Донецької області. Про це в Telegram вранці 9 січня повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Він наголосив, що протягом ночі противник і далі відкривав вогонь на різних ділянках лінії фронту.

На волноваському напрямку зафіксовано періодичні артобстріли Вугледара й околиць Водяного, Пречистівки та Богоявленки. Обійшлося без постраждалих.

"На горлівському напрямку одна людина поранена і три будинки пошкоджено в Парасковіївці Соледарської громади. Соледар за добу зазнав 10 обстрілів, пошкоджено крамницю. Також під обстрілами околиці Часовоярської громади – без жертв",– написав Кириленко.

На лисичанському напрямку, за даними голови ОВА, протягом доби обстріли було зафіксовано в Сіверську й Серебрянці Сіверської громади, а також у Торському й Зарічному Лиманської громади. Унаслідок ударів противника ніхто не постраждав, обсяги руйнувань уточнюють.

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ наприкінці грудня 2022 року зазначав, що противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському й авдіївському напрямках у Донецькій області.

Швидкість просування російських військ у районі Бахмута сповільнилася останніми днями, повідомив американський Інститут вивчення війни 25 грудня. Росія навряд чи досягне значного прориву під Бахмутом протягом найближчих тижнів, прогнозувала 3 січня 2023 року британська розвідка.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня у розмові з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі розповів, що на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ ситуація залишається складною, ворог "фактично по трупах своїх" намагається просуватися вперед.

ЗСУ зірвали плани окупантів захопити Соледар і оточити Бахмут до 26 грудня, але наступ росіян на Донбасі триває, наголошував командувач Сухопутних військ ЗСУ і командувач східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 4 січня.

Президент України Володимир Зеленський 8 січня повідомив про перекидання додаткових підрозділів сил оборони до району Бахмута й Соледара.