Обстріли Донецької області. Окупанти вбили чотирьох і поранили 11 людей, зруйновано житлові будинки

Окупанти щодня атакують населені пункти Донецької області
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти протягом минулої доби обстріляли низку населених пунктів Донецької області. Про це в Telegram 5 квітня повідомив голова обласної державної військової адміністрації Павло Кириленко.

На донецькому напрямку під обстрілами ворожих "Градів" опинився Українськ Селидівської громади, там пошкоджено п'ять будинків. В Очеретинській громаді пошкоджено лінії електропередавання.

"На горлівському напрямку Костянтинівка зазнала двох ударів із "Торнадо" – пошкоджено лікарню, центр обліку бездомних осіб, приватний і багатоквартирний будинки, крамницю і колишню кав'ярню. Одна людина поранена в Торецьку. Відомо про п'ятьох поранених і пошкоджену багатоповерхівку в Бахмуті", – написав Кириленко.

На лисичанському напрямку зруйновано будівлю в Миколаївці, пошкоджено кілька будинків у Сіверську, зафіксовано обстріли Торського Лиманської громади.

Загалом минулої доби внаслідок обстрілів із боку російських окупантів загинуло четверо жителів Донецької області, ще 11 дістали поранення.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі.