Обстріл Харківської області. Шестеро людей постраждали, на агропідприємстві сталася пожежа

За даними голови ОВА, підрозділи піротехніків зведених загонів ДСНС України й далі розміновують регіон
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

Унаслідок обстрілів Харківської області за минулу добу шестеро людей дістали поранення. Про це в Telegram 26 вересня повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Протягом доби госпіталізували шістьох людей. Медики оцінюють їхній стан як середній. Серед постраждалих – 19-річна дівчина в Харківському районі, один чоловік і три жінки в Куп'янському, 78-річний чоловік в Ізюмському районі", – написав Синєгубов.

У селі Залізничне Чугуївського району через обстріл виникла пожежа на одному з агропідприємств. Обійшлося без постраждалих.

За даними голови ОВА, підрозділи піротехніків зведених загонів ДСНС України й далі розміновують регіон. За добу вони обстежили 26 га територій, знешкодили 1083 вибухонебезпечні предмети.

За словами Синєгубова, українські військові відбили атаки окупантів у районах Новомихайлівки, Кам'янки, Побєди та Павлівки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебували на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення в Україну – із 24 лютого.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. 23 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що цього місяця на сході України звільнили 9 тис. км&³2; території, приблизно 400 населених пунктів.

Нещодавно деокуповані території "надзвичайно забруднені" мінами – гірше, ніж було в Київській та Сумській областях, говорив глава МВС України Денис Монастирський.

22 вересня у Харківській області на мінах підірвалося восьмеро осіб, 23 вересня – двоє, 24-го – одна людина.