Обстріли Миколаївської області. Семирічна дівчинка дістала осколкове поранення в голову

Унаслідок обстрілів пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, зруйновано й пошкоджено житлові будинки
Фото: Ганна Замазєєва // Миколаївська обласна рада / Telegram

Російські окупанти минулої ночі обстріляли Миколаївську область. Про це 25 липня в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

О 2.40 у Миколаєві пролунала серія вибухів. Наразі відомо про влучання в поля за межею міста та територією прилеглих сіл.

У Баштанському районі через ворожі обстріли сталося займання полів із зерновими.

У Миколаївському районі противник приблизно о 3.00 завдав удару по селу Мішково-Погорілове. Унаслідок обстрілів пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, електро- та газопостачання. Частково зруйновано й пошкоджено житлові будинки, автотранспорт. Також виникла пожежа у двоповерховому житловому будинку.

Як уточнила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, осколкові поранення голови дістала семирічна дівчинка.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія обстрілює Миколаїв та область із 24 лютого – із першого дня повномасштабного вторгнення до України. У березні квітні інтенсивність обстрілів знизилася після того, як українські військові відсунули окупантів від міста.

Із травня Миколаїв знову зазнає ракетних обстрілів майже щодня. 11 липня вранці в Миколаєві пролунали вибухи, Кім повідомляв, що місто атакували шістьма ракетами, постраждала одна людина.

Уранці 15 липня в Миколаєві пролунало понад 10 потужних вибухів, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. Пізніше стало відомо, що Росія атакувала ракетами два університети: Національний університет кораблебудування (НУК) імені адмірала Макарова та Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського (колишній Миколаївський педагогічний інститут). Унаслідок обстрілів поранено щонайменше чотирьох людей, зазначили в облраді.