Обвинувачений у тероризмі українець Панов знепритомнів у суді Ростова-на-Дону

Панов у ростовському суді
Фото: Владислав Рязанцев / Facebook

Адвокат громадянина України Артура Панова стверджує, що його підзахисний вже тиждень продовжує сухе голодування.

19-річний громадянин України Артур Панов, обвинувачений у Росії в підготовці теракту, знепритомнів у залі Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону, де триває розгляд у його справі. Про це повідомляє "Кавказский узел".

Як розповів виданню адвокат Панова Сергій Московкін, перед засіданням 10 травня українець повідомив йому, що продовжує сухе голодування.

Приблизно о 17.00 на засіданні зробили коротку технічну перерву. Коли по її закінченні судді входили в зал, Панов упав на підлогу в скляній клітці. Конвоїри попросили другого фігуранта справи – 34-річного росіянина Максима Смишляєва – підняти Панова. Після чого обвинуваченому викликали швидку допомогу.

Тим часом у СІЗО і в обласному управлінні Федеральної служби виконання покарань стверджують, що політв'язень заяв про голодування не робив, "жодних проблем зі здоров'ям не має і приймає їжу". Про це "Кавказский узел" повідомляє за словами представника місцевої громадської наглядової комісії.

Панова затримали на початку грудня 2015 року в Ростовській області, куди він приїхав із Луганська.

Як стверджує слідство, в українця виявили вибуховий пристрій. Слідчі вважали, що Панов планував теракт у ростовському театрі імені Горького, і підтверджують це тим, що в блозі він публікував маніфести від імені послідовників ліворадикального німецького угруповання "Фракція Червоної армії".

У лютому 2017 року стало відомо, що Панов частково визнав провину за обвинуваченням у підготовці теракту і в закликах до тероризму, зберіганні і виготовленні вибухівки.

3 травня він оголосив про початок сухого голодування з вимогою видавання його Україні протягом двох тижнів.