Одна з ракет, яка прилетіла у Вінницю, спочатку летіла на Житомир – мер

Сухомлин разом із депутатами покинув сесійну залу міськради під час повітряної тривоги у Житомирі
Фото: Житомирська Міська Рада / Facebook
Одну з ракет російських окупантів, яка 14 липня прилетіла у Вінницю, спочатку було спрямовано на Житомир.

Про це на сесії Житомирської міськради розповів міський голова Сергій Сухомлин.

Захід транслювали на YouTube-каналі Житомирської міськради.

"Бачите, у Вінницю трохи прилетіло. Є загиблі, на жаль, загинула дитина. А те, що ми дивилися, ракета йшла на Житомир, потім повернула і пішла на Вінницю. Ну, вони зараз так із "Калібрами" [роблять]", – сказав міський голова, коли разом із депутатами повернувся до сесійної зали після відбою повітряної тривоги.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Окупанти завдали ракетних ударів по Вінниці вдень 14 липня. За даними Нацполіції, три ракети влучили у будівлю з офісними приміщеннями. У ДСНС уточнювали, що сталося влучання у паркувальний майданчик поблизу дев'ятиповерхового будинку побуту "Ювілейний".

Ударів крилатими ракетами "Калібр" було завдано з підводного човна з акваторії Чорного моря, зазначили у Повітряних силах ЗСУ. Голова Вінницької ОВА повідомив, що ще чотири ракети над областю збила ППО.

Станом на 16.35 загиблих – 21 особа (зокрема троє дітей), 52 людини (зокрема четверо дітей) госпіталізували, з них 34 особи у тяжкому стані, триває пошук 42 громадян, зв'язку з якими немає, наголосив пресцентр ДСНС України в Telegram.