Охлобистін заявив, що готовий долучитися до бойовиків "ДНР" у разі призову

Охлобистін: Мені не можна зброю носити
Фото: Иван Охлобыстин / "ВКонтакте""

Російський актор Іван Охлобистін заявив, що воювати на боці терористичного угруповання "ДНР" він може лише за призовом, оскільки для священнослужителя зброя заборонена.

На боці терористичного угруповання "ДНР" російський актор Іван Охлобистін міг би воювати рядовим. Про це він заявив в ефірі радіо "Говорит Москва".

"Навряд чи я став би медиком, оскільки я не медик. Навряд чи замполітом, оскільки не маю відповідної освіти. Що-небудь звичайне, як усі звичайні люди. Я людина проста", – сказав актор.

За його словами, він не може піти в "ополчення" "ДНР" просто за бажанням.

"Я ж священнослужитель, хоч і під забороною, мені не можна носити зброю. Якби це не перешкоджало... За великим рахунком, якщо станеться якийсь призов, виникне необхідність, то можна не сумніватися. Це ж справедлива справа, як боротьба з фашизмом. Але мені здається, що ефективніший я тут", – заявив Охлобистін.

29 листопада агентство "РИА Новости" з посиланням на представника прес-служби Захарченка повідомило, що Охлобистін написав заяву з проханням надати йому громадянство ДНР". 30 листопада він отримав "паспорт ДНР", заявивши, що не розділяє понять "громадянин ДНР" і "громадянин РФ".

У грудні Служба безпеки України відкрила щодо Охлобистіна кримінальне провадження за статтею "Створення терористичної групи чи терористичної організації".

Російський актор відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями і підтримкою самопроголошеної влади на Донбасі. У листопаді 2014 року він закликав якомога швидше ввести російські війська до України і їздив до бойовиків на окуповані території Донбасу.