Окупанти 23 грудня завдали по Україні чотирьох ракетних та одного авіаудару – Генштаб ЗСУ

РФ обстрілює територію України від початку повномасштабного вторгнення
Фото: EPA
Російські окупанти від початку доби 23 грудня завдали по Україні чотирьох ракетних й одного авіаудару. Про це повідомив у Facebook пресцентр Генштабу Збройних сил України.

Також війська РФ здійснили 16 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

"Зберігається загроза авіаційних і ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на всій території України", – ідеться у повідомленні.

Окупанти з артилерії, танків і мінометів обстрілювали райони населених пунктів на слобожанському, куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському, запорізькому та херсонському напрямках.

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, Росія завдала по території України понад 16 тис. ракетних ударів, повідомив 28 листопада міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив 30 листопада, що українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ виявили 240 тис. повітряних цілей російських окупантів. "Близько 80% знищується нашими вогневими засобами", зазначив він.

Востаннє масованого ракетного удару по Україні РФ завдала 16 грудня. Ракети збивали у небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською, Київською й Херсонською областями, а також над Києвом.