Окупанти 7 липня суттєво скоротили кількість обстрілів Сумської області – голова ОВА

Військові РФ регулярно обстрілюють Сумську область із російської території
Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба / Telegram (ілюстративне)
Російські окупаційні війська 7 липня обстріляли територію однієї громади Сумської області.

Про це у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Дмитро Живицький.

"Сумська область… Станом на 21.00 ситуація наступна: за день росіяни відкривали вогонь один раз, близько 15.00. Били з кулеметів та автоматичного гранатомета по околицях одного із сіл Шалигінської громади", – написав керівник ОВА.

За словами Живицького, постраждалих і руйнувань унаслідок обстрілу окупантів немає.

6 липня російські військові обстріляли територію восьми громад Сумської області – ракетами, із РСЗВ, мінометів і артилерії.

У ніч на 5 липня окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області. Унаслідок ракетного удару по підприємству у Шостці було поранено одну людину, зазначав Живицький.

4 липня армія РФ завдала кількох ракетних ударів по території Сумської області, 3 липня у регіоні зафіксували 31 приліт із мінометів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Сумської області окупували після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють Чернігівську і Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно у Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомляли на початку червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської і Сумської областей.