Окупанти атакують на бахмутському, авдіївському й мар'їнському напрямках – Генштаб ЗСУ

На п'яти напрямках відбулося 25 бойових зіткнень, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти зосереджені у своїх діях на п'яти напрямках. Про це проінформував 22 травня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському й мар'їнському напрямках. Загалом протягом доби відбулося 25 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту", – ідеться в повідомленні.

Українські військові зазначили, що в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут ("бої за місто тривають") і Мар'їнка ("відбили численні атаки противника") Донецької області.

У Генштабі ЗСУ наголосили, що російські окупанти вели безуспішні наступальні дії також на авдіївському напрямку, у бік Новокалинового й Водяного, а на херсонському і запорізькому напрямках ворог оборонявся.

На всіх напрямках противник здійснює обстріли і завдає авіаційних ударів, розповіли українські військові.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Увечері 21 травня Генштаб ЗСУ повідомляв про п'ять напрямків, на яких атакували російські окупанти.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають на Донбасі.

Бахмут окупанти намагалися захопити з літа 2022 року.