Окупанти безуспішно намагаються встановити повний контроль над Сєвєродонецьком – Генштаб ЗСУ

Бої за Сєвєродонецьк тривають
Фото: EPA
Російські війська безуспішно намагаються встановити контроль над Сєвєродонецьком Луганської області. Про це заявив Генштаб Збройних сил України у Facebook 10 червня.

"На сєвєродонецькому напрямку противник безуспішно намагається встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, бойові дії тривають", – повідомили в Генштабі.

На слов'янському напрямку окупанти активних дій не проводили. За інформацією Генштабу, вони зосереджують свої війська, намагаючись створити умови для поновлення наступу.

"На донецькому напрямку ворог продовжує вогневе ураження наших підрозділів по всій лінії зіткнення, завдає ракетних та авіаційних ударів, зокрема і по населених пунктах. На лиманському напрямку окупанти активних дій не проводили. Обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Григорівка та Серебрянка. На бахмутському напрямку окупанти активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію. Підрозділи противника намагалися вести штурмові дії у напрямку населених пунктів Ниркове та Миколаївка. Українські воїни завдали вогневого ураження. Окупанти із втратами відійшли", – ідеться в повідомленні.

Також окупанти намагалися вести розвідку боєм у напрямку населених пунктів Нагірне та Берестове, але дістали відсіч і відійшли.

"Противник веде наступ у напрямку Воздвиженка – Роти, що має частковий успіх, закріплюється на зайнятих рубежах", – додали в Генштабі.

Минулої доби на донецькому та луганському напрямках ЗСУ відбили сім атак окупантів.

"Знищено 10 танків, сім артилерійських систем, чотири бойові броньовані машини, три спеціальні броньовані автомобілі, чотири одиниці автомобільної техніки та склад із боєприпасами противника. Підрозділами протиповітряної оборони збили п'ять безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10", – ідеться в повідомленні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей, зараз бої точаться на Донбасі, у Харківській області та південній частині країни.

На початку червня найактивніші бої відбуваються в районі Сєвєродонецька – цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський вважає однією з найскладніших.

За словами глави держави, багато в чому саме в Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

Сєвєродонецьк і Лисичанськ – останні великі міста в Луганській області, які не можуть захопити РФ. Російське військове керівництво кидає всі доступні ресурси на їх захоплення, щоб оголосити "перемогу" в Луганській області, пояснював американський Інститут дослідження війни.