Окупанти безуспішно намагалися встановити повний контроль над Сєвєродонецьком, штурмують передмістя – Генштаб ЗСУ

Активні бої поблизу Сєвєродонецька відбуваються від початку червня
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти намагаються повністю захопити Сєвєродонецьк Луганської області та села Сиротине й Метьолкіне, що розташовані поруч. Про це поінформував 18 червня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На сєвєродонецькому напрямку ворог продовжує вогневий вплив зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Метьолкіне, Біла Гора та Устинівка. Намагався вести штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, успіху не мав", – ідеться в повідомленні.

Українські військові розповіли, що їм удалося відбити штурм окупантів у напрямку Сиротиного.

"У результаті вогневого ураження та штурмових дій противник має частковий успіх у населеному пункті Метьолкіне, намагається закріпитися", – зазначили в Генштабі ЗСУ.

За його даними, у районі Краснопілля Донецької області Збройні сили України "завдали ворогу значних втрат, коли той намагався провести розвідку боєм".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Активні бої поблизу Сєвєродонецька відбуваютьстя від початку червня. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме у Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

15 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що ситуація у Сєвєродонецьку стає складнішою, проте українські військові стримують ворога відразу з трьох сторін.