Окупанти готують евакуацію співробітників "Росатому" із Запорізької АЕС – ГУР

Евакуацію співробітників "Росатому" із Запорізької АЕС проведуть у супроводі підрозділів "Росгвардії"
Фото: ЕРА
Російські окупанти проводять на Запорізькій АЕС підготовку до евакуації співробітників "Росатому". Про це 1 вересня інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО).

"На Запорізькій атомній електростанції триває підготовка до евакуації в Мелітополь співробітників "Росатому". Щоб уникнути паніки серед працівників станції, підготовку проводять приховано. Евакуація відбудеться в супроводі підрозділів "Росгвардії", які о 7.00 колоною вирушили з Мелітополя в напрямку Енергодара", – ідеться в повідомленні.

За словами самих співробітників "Росатому", у разі прибуття на ЗАЕС місії МАГАТЕ частину персоналу не допустять на територію станції.

У розвідці наголосили, що на Запорізькій АЕС уже склалася критична ситуація через те, що окупанти не допускають на територію персонал, який відповідає за пожежну безпеку.

Контекст:

На початку березня Запорізька АЕС опинилася під окупацією російських військових і працює під їхнім контролем.

30 серпня до України прибула місія МАГАТЕ для візиту на Запорізьку АЕС під керівництвом голови МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

Експерти мали потрапити в Енергодар приблизно вранці 1 вересня, проте російські війська з 5.00 обстрілюють окупований ними Енергодар Запорізької області, де розташована АЕС, зокрема й погоджений маршрут місії МАГАТЕ. Незабаром стало відомо, що місія МАГАТЕ вже проїхала в сіру зону в напрямку Енергодара після вимушеної зупинки в Новоолександрівці.