Окупанти мають намір запровадити публічні страти в Мелітополі – мер

У Мелітополі окупанти викрали понад 500 людей, зазначив Федоров
Фото: EPA
Російські окупанти погрожують жителям тимчасово захоплених територій Запорізької області запровадженням смертної кари.

Про це 21 червня в ефірі проєкту Freedom, який транслювали в YouTube каналу "Україна 24", повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, на російському пропагандистському телебаченні виступають колаборанти і відкрито пропонують запровадити смертну кару.

"Для мене абсолютно очевидно, навіщо вони це роблять. Вони не дістали чотири місяці тому від нас підтримки... і тому сьогодні вони роблять геноцид проти нашого народу", – сказав Федоров.

Він зазначив, що лише у Мелітополі російські окупанти викрали понад 500 людей.

"Це не допомагає, і спротив тільки наростає, – наголосив Федоров. – Тому вони хочуть перейти до наступного етапу – це страти наших простих мирних жителів, які не опираються проти них зі зброєю… а просто висловлюють свою думку… Проте вони хочуть запровадити страту для того, щоб робити це публічно та залякувати наших людей далі".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого російська армія захопила частину Запорізької області. Станом на 5 червня регіон окупований росіянами майже на 60%.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області й готуються провести там "референдум" про приєднання регіону до РФ, зазначав Федоров 10 червня.