Окупанти в Донецькій області отримують від вищого керівництва розпорядження про зупинення наступальних дій – Генштаб ЗСУ

У Генштабі повідомили, що ремонтна база окупантів поблизу Каланчака щодня приймає на ремонт до 30 одиниць пошкодженої техніки
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти в Донецькій області отримують від свого вищого керівництва розпорядження про припинення наступальних дій. Про це 13 жовтня у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"На окремих напрямках бойових дій, зокрема в Донецькій області, ворожі підрозділи почали отримувати розпорядження від вищого керівництва про тимчасове припинення наступальних дій. Основною причиною є вкрай низький морально-психологічний стан поповнення, численні факти дезертирства із числа мобілізованих та невиконання бойових наказів", – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, поблизу міста Токмак Запорізької області українські військовослужбовці уразили три зенітні ракетні комплекси С-300 противника разом з особовим складом. Поранених окупантів доправили до місцевої лікарні.

У Херсонській області внаслідок точкового вогневого ураження поблизу Токарівки втрати противника становлять до 150 осіб убитими.

Також у Генштабі повідомили, що ремонтна база окупантів біля населеного пункту Каланчак щодня приймає на ремонт до 30 одиниць пошкодженої броньованої техніки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої тривають на сході й півдні країни.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військовослужбовці розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.