Окупанти найближчим часом намагатимуться захопити чотири міста України, ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій – Міноборони

Окупантам потрібен привід для оголошення їхньому командуванню про виконання завдань щодо встановлення контролю над Луганською та Донецькою областями, зазначила Маляр
Фото: Media Center Ukraine / Facebook
РФ веде проти України війну на виснаження, найближчим часом російські окупаційні війська намагатимуться захопити Сєвєродонецьк і Лисичанськ Луганської області.

Про це 23 червня на брифінгу, який транслював у YouTube медіацентр "Україна – Укрінформ", повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Їм потрібен привід для оголошення їхньому командуванню про виконання завдання щодо встановлення контролю над Луганською та Донецькою областями. Або щодо виходу на географічні кордони цих областей. В подальшому ворог планує зосередити свої зусилля на заволодінні найбільшими містами Донецької області – Краматорська та Слов'янська. ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій", – сказала заступниця міністра оборони.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, говорячи про бойові дії на фронті, зазначив 23 червня, що ЗСУ змушені вести маневрену оборону, займати вигідніші рубежі та позиції. За його словами, ситуація "складна, але контрольована".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Ділянку фронту в районі Сєвєродонецька президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме у Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

12 червня Залужний поінформував, що Росія перекинула до Сєвєродонецька сім батальйонно-тактичних груп, але ЗСУ вдалося зупинити ворога.

20 червня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що окупанти розпочинають широкомасштабний наступ у регіоні.

21 червня Генштаб ЗСУ повідомив про втрачений контроль над населеними пунктами Підлісне та Мирна Долина, розташованими між Лисичанськом і Тошківкою. Гайдай 21 червня заявив, що окупанти захопили Тошківку.

23 червня у Генштабі повідомили, що в Луганській області російські війська захопили населені пункти Лоскутівка, Рай-Олександрівка, ведуть штурмові дії із метою встановлення контролю над населеним пунктом Сиротине та намагаються оточити ЗСУ у районі Лисичанська.