Окупанти намагаються на двох напрямках наступати і на двох – покращити тактичне положення – Генштаб ЗСУ

Повномасштабна війна триває вже 300 днів
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти й далі наступають на Бахмут та Авдіївку в Донецькій області. Про це поінформував 20 грудня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на бахмутському та авдіївському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на куп'янському та лиманському напрямках", – ідеться у повідомленні.

Українські військові зазначили, що на інших напрямках ворог веде оборону раніше зайнятих рубежів, намагаючись стримати підрозділи сил оборони України, а також обстрілює позиції ЗСУ та цивільних об'єктів уздовж лінії зіткнення.

Зокрема, на північному та слобожанському напрямках окупанти стріляли поблизу 27 населених пунктів, на куп'янському та лиманському – поблизу 15, на бахмутському та авдіївському – біля 24, на новопавлівському – біля чотирьох, а на запорізькому та херсонському – поблизу 35 населених пунктів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Повномасштабна війна триває 300 днів.

Атаки окупантів на бахмутському та авдіївському напрямках відбуваються регулярно протягом останніх місяців.

Поблизу Бахмута зараз "найбільш гаряче, найбільш болісно", говорив президент Володимир Зеленський у зверненні 3 грудня. 9 грудня він повідомив, що окупанти фактично зруйнували Бахмут, перетворивши його на випалені руїни.

20 грудня Зеленський приїжджав до Бахмута, де зустрічався з українськими військовими.