Окупанти намагаються взяти під повний контроль Луганську область – Генштаб

ЗСУ відбивають атаки росіян у районі Лисичанська
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти намагаються взяти під повний контроль Луганську область. Про це 1 липня у Facebook поінформував Генштаб Збройних сил України.

"На донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на оточенні наших військ у районі Лисичанська з півдня та заходу, встановленні повного контролю над Луганською областю. Веде штурмові дії з метою блокування логістичного забезпечення наших підрозділів", – ідеться в повідомленні.

На лисичанському напрямку окупанти обстрілюють українські позиції зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Білогорівка, Лисичанськ та Вовчоярівка. Спроби противника взяти під контроль ділянку автодороги Бахмут – Лисичанськ успіху не мали.

На слов'янському напрямку російські загарбники продовжують перегрупування військ і намагаються покращити тактичне положення.

Водночас ворог активізував бойові дії на краматорському напрямку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська після виходу з північних областей України на початку квітня зосередилися на спробах захопити весь Донбас.

У червні найінтенсивніші бої відбувалися за контроль над Сєвєродонецьком Луганської області. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме в Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

20 червня голова Луганської обладміністрації Сергій Гайдай повідомив, що окупанти розпочинають широкомасштабний наступ у регіоні.

25 червня стало відомо, що ЗСУ організовано вийшли із Сєвєродонецька й окупанти повністю захопили місто.

Наразі бої відбуваються в районі Лисичанська, розташованого поряд із Сєвєродонецьком.